Tunnelmia, kuvia ja ajatuksia Klassisen pilateksen viikonlopusta

Klassisen pilateksen viikonloppu järjestettiin PilatesMinnan studiolla 17.-19.3.2023. Viikonloppu kokosi studiolla harjoittelevat PILATES (laite & matto) harrastajat yhteen. Uudet innokkaat starttikurssilaiset perehtyivät Reformer ja klassisen mattoharjoituksen perusteisiin. Pidempään harrastaneet pääsivät syventämään omaa harjoitustaan koko studion laitteistolla.

Reformer- ja mattoharjoittelussa opiskelimme uusia liikkeitä, aiemmin opittujen liikkeiden vahvempaa hallintaa, tarkkuutta, rytmiä, erilaisia siirtymiä liikkeiden välillä sekä hengitystä. Totesimme myös, että Footwork muuttuu ja tuntuu kehossa aivan uudella tavalla, kun sen pääsee kokemaan Wunda Chairilla. Kehon tarpeisiin sopivia liikkeitä harjoittelimme Cadillacilla, Spine Correctoreilla ja osa pääsi koeajamaan myös uuden Ladder Barrelin ja Arm Chairin.

Sunnuntai iltapäivän huipentumana tarkastelimme, missä laitteissa omaa Teaser eli kiusa-harjoitusta voi viedä eteenpäin sekä mitä ominaisuuksia Tree eli puu-harjoituksen hyvään hallintaan ja eteenpäin viemiseen tarvitaan.

Koska Pilates on paljon muutakin kuin mekaanista harjoitteiden toistamista, pysähdyimme Pilates mindmap & tietoiskussa tarkastelemaan jokaisen henkilökohtaista pilatesmatkaa ja omia tavoitteita. Mitä pilatessysteemi ja harjoittelussa kehittyminen tarkoittaa, miten oma vireystila ja temperamentti näkyy harjoittelussa sekä mikä voi olla esteenä harjoittelussa kehittymiselle. Viikonlopun anti kiteytyi hienosti tähän asiakaskaspalautteeseen: ”Kiitos ihan huipusta viikonlopusta. Se antoi taas ihan uutta syttyä kehoon, energisoi ja antoi uskoa kehitykseen.”

Lämmin kiitos kaikille osallistujille – viedään uudet opit ja oivallukset käytäntöön kevään treeneihin sekä omaan arkeen!