Tilaustunnit

Tasapainoinen ja hyvinvoiva keho on keskeinen tekijä niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Erilaiset tunnit ja kurssit sopivat hyvin työpaikkaliikunnaksi, mausteeksi yhdistysten/yritysten virkistyspäiviin tai kaveriporukoiden polttareihin sekä urheiluseurojen lajiharjoittelun tueksi.  

Ohjauksen sisältö suunnitellaan tilaajan ja kohderyhmän tarpeiden mukaisesti. Ohjaukset voidaan toteuttaa yksittäisinä tunteina, workshoppeina (1-2h) tai pidempinä kursseina PilatesMinnan studiolla tai tilaajan omissa tiloissa. Pilates studiolla ryhmän koko on maksimissaan 10 henkilöä. 

Tarjoukset sähköpostilla: minna@pilatesminna.fi  
Viestiin vastataan arkisin 1 vrk:n kuluessa. 

Esimerkkejä tilaustunneista

PilatesHealth

PilatesHealth on pilatesharjoittelua, jossa yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta. PilatesHealth-tunnin tavoitteena on edistää kehonhallinnan kautta hyvinvointia ja mielen tasapainoa.  Tunnit sopivat kaikille ikään ja taustaan katsomatta. Harjoittelun pohjana ovat Joseph Pilateksen kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit kehittävät voimaa ja liikkuvuutta sekä antavat hyvää oloa. Harjoittelua tehdään matoilla ja tunnilla käytetään erilaisia pienvälineitä, kuten pilatesrengasta ja -palloa, rullaa, kuminauhaa, painopalloja.

YogaHealth

YogaHealth on lempeää hathajoogaa, joka sopii kaikenikäisille ja- kuntoisille, eikä aiempaa kokemusta joogasta tarvita. Tunnilla tehdään kehoa avaavia ja vahvistavia liikkeitä rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen ja hengitystä aistien. Lempeä jooga hellii hermostoa ja selkärankaa, parantaa ryhtiä, lisää joustavuutta sekä aktivoi kehon syviä tukilihaksia. Hengitys ja kehotietoinen liike johdattaa mieltä rauhoittumaan ja olo kehossa on tunnin jälkeen joustava ja rentoutunut. Tunti päättyy rentoutumishetkeen, joten mukaan voi varata lämmintä vaatetta ja oman peitteen.

Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (SPS) harjoittelussa kiinnitetään huomiota kehon kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin parannetaan myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa sekä saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelun myötä keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee, lihastasapaino sekä selän toiminnallisuus paranevat. Menetelmä sopii hyvin erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon. Useat urheilijat hyödyntävät menetelmää harjoittelussaan, koska spiraaliketjut tukevat luonnollista kävelyä, sitä kautta juoksun koordinaatiota sekä vartalon kiertoliikkeen hyödyntämistä voimantuotossa. Harjoittelussa käytetään erityisiä SPS-menetelmään suunniteltuja vastusnauhoja ja harjoitteita tehdään seisten sekä polviseisonnassa.