Pilates

Näin aloitat pilateksen 

Monipuolinen pilateslaitteilla tapahtuva harjoittelu aloitetaan PILATES laite & matto starttikurssilla tai yksityis-/duotunneilla (3 x 55 min).

Kolmen starttitunnin jälkeen harjoittelua jatketaan PILATES laite & matto viikkotunneille oman aikataulun mukaan.

Studiolla järjestetään ajoittain myös mattopilates- tai mammapilates-kursseja, joihin voi osallistua ilman aiempaa kokemusta pilateksesta. 

PILATES sopii aloittelijoille, kuntoutujille, urheilijoille sekä pidempään Pilatesta harrastaneille. Aktiiviliikkujille pilates on tasapainottavaa oheisharjoittelua. Istumatyölaisille pilates tarjoaa erinomaisen tavan vahvistaa ryhtiä ja lisätä liikkuvuutta. Ikäihmisiä pilates auttaa ylläpitämään lihaskuntoa ja tasapainoa. Pilates sopii erinomaisesti myös erilaisten tapaturmien tai synnytyksen jälkeiseen kuntoutukseen. 

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suositellaan pidempi kestoista harjoitusjaksoa ja sitoutumista säännölliseen harjoitteluun. Joseph Pilates sanoin: “10 harjoituskerran jälkeen tunnet eron, 20 kerran jälkeen näet sen, 30 kerran jälkeen sinulla on uusi keho.”

Hinnat

Starttikurssi 3 x 55 min 120 e 
Viikkotunnit 1 x kortti 40 e ja 8 x kortti 295 e 
Yksityistunti (1 hlö) 55 min 80 e 
DUO-tunti (2 hlöä) 55 min 60 e/hlö 
Mattopilates- ja mammapilates-kurssit 8 x kurssi 135 e

Yksityis- ja duotunnit

Yksityistunneilla huomio on 100 % asiakkaan henkilökohtaisissa tarpeissa. Yksityistunnit sopivat hyvin aloittelijalle ja kuntoutujalle pilateksen perusteiden opiskeluun sekä sopivien kuntouttavien harjoitteiden valintaan. Pidempään harjoitelleelle yksityistunnit tarjoavat mahdollisuuden syventää harjoittelua, oppia uusia liikkeitä ja edetä kohti henkilökohtaisia tavoitteita. 

Duotunneilla harjoittelijoita on kaksi ja ohjaus on edelleen henkilökohtaista. Nämä tunnit sopivat myös hyvin aloittelijoille, kuntoutujille sekä pidempään harrastaneille. Duotunteja voi varata oman aikataulun mukaan esimerkiksi yhdessä treenikaverin tai puolison kanssa ja näin ollen ne ovatkin tehokkaita ja hauskoja yhteistreenejä. 

Ajanvaraukset sähköpostilla minna@pilatesminna.fi tai verkkoajanvarauksen kautta.

Kurssit

PILATES laite & matto starttikurssi 3 x 55 min

Kurssilla tutustutaan Reformer laitteella sekä klassisella matolla tapahtuvaan pilatesharjoitukseen, jolla vahvistetaan kehoa kokonaisvaltaisesti, lisätään liikkuvuutta ja tasapainotetaan kehon puolieroja. Startti sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille sekä kertauskurssiksi, jos aiemmasta harjoittelusta on kulunut pidempi aika. Kurssin jälkeen harjoittelua jatketaan PILATES laite & matto viikkotunneilla oman harjoitteluohjelman mukaan. Ryhmäkoko 3-5 hlöä. 

Mattopilates-kurssi 8 x 55 min

Kurssilla keskitytään vartalon syvälihasten vahvistamiseen, ryhdin parantamiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen. Kurssilla harjoitteissa edetään progressiivisesti ja välineinä käytetään pilatespalloa, kuminauhaa, pilatesrengasta, rullaa ja pieniä painoja. Kurssille voi osallistua, vaikka aiemmasta harjoittelusta olisi kulunut pidempi aika tai olet vasta aloittelija. Ryhmäkoko 10-12 hlöä. 

Mammapilates-kurssi 8 x 55 min

Kurssilla keskitytään raskauden ja synnytyksen muuttaman kehon tarpeisiin, vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen sekä lantionpohjan lihasten vahvistamiseen turvallisesti pilateksen ja fysioterapian erityisharjoitteita sekä pienvälineitä hyödyntäen. Kurssille voi osallistua synnytyksen jälkeen oman voinnin mukaan, eikä aiempaa osaamista tarvitse olla. Lapset 0-9 kk ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tunneille. Ryhmäkoko 10 hlöä. 

Viikkotunnit

PILATES laite & matto

Viikkotunneille voi osallistua starttikurssin tai kolmen starttitunnin jälkeen. Tunneilla harjoitellaan omassa tahdissa Reformer pilateslaitteilla sekä klassisilla pilatesmatoilla. Tunnin loppuosassa kehon tarveliikkeitä harjoitellaan koko studion laitteistolla. Harjoitteilla vahvistetaan kehoa kokonaisvaltaisesti, lisätään liikkuvuutta ja tasapainotetaan kehon puolieroja. Ryhmäkoko 3-6 hlöä. 

PILATES FLOW laite & matto (jatkotaso)

Nämä viikkotunnit ovat suunnattu harjoittelijoille, jotka ovat käyneet PILATES CLASSIC treeniryhmän ja haluavat jatkaa tavoitteellista harjoittelua ohjatuilla tunneilla kaksi kertaa viikossa. Liikkuva flow-osuus tehdään Reformer pilateslaitteilla ja klassisilla matoilla. Tunnin loppuosassa omia kehon tarveliikkeitä harjoitellaan koko studion laitteistolla. Ryhmäkoko 4-8 hlöä. 

Workshopit

PILATES laite & matto workshopit ja erilaiset treenipäivät ovat suunnattu viikkotunneilla säännöllisesti harjoitteleville. Kaikissa workshopeissa syvennytään workshopin teemaan teorian ja käytännön kautta, päivitetään omaa klassisen pilatesmetodin mukaista harjoitusohjelmaa ja opetellaan uusia liikkeitä koko studion laitteistolla.  

Keskivartalo & selkä

Workshop on suunnattu harjoittelijoille, jotka haluavat syventää omaa harjoitustaan ja lisätä tietoisuutta, kuinka erityisesti alavatsan ja lanneselän toiminnallisuutta voidaan parantaa pilateksen keinoin. Kun keskivartalon toiminnallisuus paranee, siirryt huomaamatta pilateksessa eteenpäin mm. pään yli tehtäviin selkää rullaaviin harjoitteisiin. Samalla huomaat uudenlaisen voiman keskivartalossa ja parantuneen liikkuvuuden selkärangassa! 

Lantio & lonkat 

Workshop on suunnattu harjoittelijoille, jotka ovat kiinnostuneita syventämään omaa harjoitustaan ja lisäämään tietoisuuttaan, kuinka lantion alueen ja lonkkien epätasapainoa (voima, hallinta, liikkuvuus) voidaan parantaa pilateksen keinoin. Workshopin jälkeen tiedät varmasti mistä pakaralihakset löytyvät side kick- sarjassa sekä mihin on hyvä kiinnittää huomiota jatkossa! 

Toiminnallinen hartiarengas

Workshop on suunnattu harjoittelijoille, jotka ovat haluavat oppia lisää ja syventää omaa harjoitusta, kuinka hartiarenkaan lihasepätasapainoa (voima, hallinta, liikkuvuus) voidaan parantaa pilateksen keinoin. Tämän workshopin aikana kasvat huomaamatta pituutta, löydät ”sisäisen hymyn” ja tulet löytämään tuntuman selkälihaksiin niin taaksetaivutuksissa kuin punnerruksissakin!

Pilates Classic -treeniryhmä

Treeniryhmä on suunnattu harjoittelijoille, jotka haluavat asettaa PILATES harjoittelulle selkeän tavoitteen, haluaa kehittyä ja on valmis oppimaan klassista pilates metodia laajemmin. Edellytyksenä osallistumiselle on, että harjoittelee pilatesta säännöllisesti viikkotunneilla ja/tai duo-/yksilöohjauksessa, hallitsee hyvin oman Reformer- ja mattoharjoituksen sekä on harjoitellut studion muulla laitteistolla ja osallistunut workshopeihin. Treeniryhmässä oppii käyttämään koko studion laitteistoa ja valitsemaan juuri omaan tavoitteeseen tai päivän tarpeeseen sopivat liikkeet. Mikä parasta, pääsee jakamaan kokemuksia ja oivaltamaan uutta yhdessä treenikavereiden kanssa! Treeniryhmään kuuluu 3 x 4 h treenipäivää, jotka toteutetaan noin 4-5 kk:n aikana. Treenipäivien välissä uusia oppeja harjoitellaan viikkotunneilla. 

Lue treeniryhmäläisten kokemuksia

Mitä on pilates?

Pilatesmenetelmä on Joseph Hubertus Pilateksen (1883-1967) kehittämä kehonhallintamenetelmä. Pilates syntyi Saksassa, mutta varsinaisen kehittämistyön hän teki Yhdysvalloissa. Pilateksen tavoitteena on parantaa kehon toiminnallista voimaa, liikkuvuutta ja kehontuntemusta, mikä mahdollistaa taloudellisen kehon käytön sekä tietoisuuden hengityksestä. Klassinen pilates metodi tarkoittaa kokonaisvaltaista liikkumista studiolla, jossa on pilatekseen suunniteltu monipuolinen laitteisto. Erilaisia liikkeitä on yli 500. 

Tutustu pilateslaitteisiin

Pilateslaitteet ovat Joseph Pilateksen kehittämiä pilatesharjoitteluun tarkoitettuja laitteita. PilatesMinnan studiolla harjoitellaan pilateksen alkuperäisen mitoituksen mukaisilla Balanced Bodyn Contorology® sarjan Reformereilla, Cadillacilla, Ladder Barrelilla, Arm Chairilla, Wunda Chairilla, Ped-o-pul:lla ja klassisilla matoilla sekä Cratzin Wunda Chairilla sekä Spine Correctoreilla. Lisäksi studiolta löytyvät Peak Reformer & Tower yhdistelmälaite sekä AlignPilateksen Reformer. 

Reformer ja klassinen pilatesmatto

Reformer on tunnetuin ja monipuolinen pilateslaite. Sen ominaisuuksiin kuuluvat liikkuva kelkka ja jousivastukset, jotka mahdollistavat kehon vahvistamisen ja pidentämisen sekä puolierojen huomioimisen. Klassisella pilatesmatolla harjoitellaan Reformer-laitteen rinnalla. Matto on pehmustettu ja nahkaverhoiltu, lisäksi siihen kuuluvat käsikahvat ja jalkaremmi.

Cadillac

Cadillac on suuri ja uljas laite, joka tarjoaa mahdollisuuden moniuloitteisten ja laajojen liikkeiden tekemiseen. Harjoitellessa voidaan hyödyntää mm. erilaisia jousia ja niiden kiinnityspisteitä, rullaustankoa, työtötankoa, trapetsia, pääty- ja yläputkia, mattoa sekä roikkuvia turrukoita. 

Ladder Barrel & Spine Corrector

Ladder Barrel & Spine Corrector ovat kaarimaisia pilateslaitteita, joissa ei ole jousivastuksia, kuten monissa muissa laitteissa. Laitteiden vaikutukset perustuvat kaarevaan muotoon, jonka avulla vartaloa voidaan tukea erilaisissa voima- ja liikkuvuusliikkeissä.

Wunda Chair & Arm Chair

Wunda Chair & Arm Chair ovat tuolimaisia laitteita, joissa vastuksena ovat erilaiset jouset. Wunda Chair on kooltaan pieni, mutta yksi haastavimmista laitteista pienen tukipinnan ja pedaaliin kiinnittyvien jousien vuoksi. Arm Chairissa ovat kevyet jouset ja selkänoja, mikä antaa vartalolle hyvin tukea.

Ped-O-Pull

Ped-O-Pull laitteella harjoittellaan seisten ja liikkeissä hyödynnetään suoraan ylhäältä kiinnittyvien jousien vastusta.