Vieraileva kynä PilatesMinnan sivustolla

Moi kaikille lukijoille!

Olen Mari Kivioja ja kirjoitan vierailijana PilatesMinnan sivustolle. Olen Minnan kautta löytänyt pilates maailman ja kerron teille omista kokemuksistani lajin parissa. Olen harrastanut koko elämäni ajan monipuolista liikuntaa. Aloitin lapsena aktiivisen ringetteharrastuksen, jonka viimeiset vuodet kilpailin tavoitteellisesti. Tietämys kehonhuollosta sekä ravinnon ja levon merkityksestä nuoren, aktiivisen treenaajan elämässä oli auttamattoman vähäistä ja tuon aikainen urheilu on jättänyt kehooni pysyviä vaivoja ja kremppoja. Nyt kahden synnytyksen jälkeen, keskellä ruuhkavuosia olen herännyt oman kehoni kunnioittamiseen ja terveyden ylläpitämiseen. Pilates on ollut avainasemassa tällä matkalla.

Minnan opissa olen löytänyt omasta kehostani ulottuvuuksia, joiden olemassa olosta en aiemmin tiennyt. Oma kehotietoisuuteni on siis parantunut ja esimerkiksi kehon kannatteluni on aivan erilaista kuin ennen lajin harrastamista. Tästä on ollut hyötyä sekä arjessa että muissa liikuntaharrastuksissa. Olen alkanut korjata kehoni virheasentoja ja työstää itseäni sisältä ulospäin.

Kiehtovinta pilateksessa lienee se, että jokaisella tunnilla oivallan jotain uutta. Osallistuin heinäkuussa PilatesMinnan järjestämään puistopilatekseen, jossa vierailevana ohjaajana oli iisalmelaislähtöinen, nykyään Nummelassa asuva pilatesohjaaja/fysioterapeutti Mari Keränen. Pääsin jälleen kokemaan wau-elämyksen, kun Mari jakoi omia oppejaan ja vinkkejään liikkeiden tehostamiseen. Missään muussa lajissa en ole osannut kiinnittää pieniin nyansseihin huomiota näin tarkasti kuin nyt. Olen oppinut, että vähemmän on enemmän; liike ei aina edes näy ulospäin, kun sisällä tapahtuu jotain suurta. Seuraavan, uuden stepin pilateksen parissa otan, kun pääsen pian ensi kertaa kokeilemaan laitepilatesta!

Minulle pilates ei ole ainoastaan fyysinen suoritus. Jokainen tunti on myös henkisen läsnäolon harjoitus. Hengitys, keskittyminen ja hiljentyminen tuovat hektisen arjen keskelle kaivattua pysähtyneisyyttä. Toki lajin monipuolisuus antaa mahdollisuuden myös kovemmalle treenaamiselle, mutta koskaan en tätä lajia osaisi suorittaa. Ajattelenkin, että jokainen lajin harrastaja saa ottaa tästä itselleen sellaisen siivun kuin juuri siinä hetkessä on tarpeen.

Ihanan viipyilevää ja nautinnollista kesää kaikille, nähdään syksyn tunneille!
Rakkaudella, Mari