Tunnelmia laitepilates-matkalta

     

Kesäisenä lauantaina suuntasimme Pilates-harrastajien kanssa Pilates Ouluun tutustumaan laiteharjoittelun. Menomatkalla pääsimme tutustumaan toisiimme ja ilo huomatta, kuinka vahva Pilates-kipinä oli syttynyt ryhmäläisiin. Tunnelma bussissa oli iloinen ja avoin, ehkä hieman jännittynytkin, koska laitepilates ei ollut kovin monelle entuudestaan tuttua. Keskusteluissa sivusimme Pilateksen perusperiaatteita (tarkkuus, keskittyminen, kontrolli, keskustan käyttö, flow ja hallittu hengittäminen), joita hyödyntäen saisimme parhaan mahdollisen hyödyn, tehon ja kehotuntemuksen laiteharjoittelusta.

Ohjaajamme Tarja Suonisen johdolla aloitimme harjoittelun lempeästi rankaa ja hartiarenkaan aluetta lämmitellen, koska reilun kahden tunnin bussimatkan jälkeen keho tuntui jäykältä ja väsyneeltä. Lämmittelyn jälkeen siirryimme laitteille, puolet ryhmästä aloitti footworkin selinmakuulla reformereilla ja puolet istuen chaireilla. Laitteiden jousivastukset toivat Pilates-harjoitteluun uuden ulottuvuuden, toisissa liikkeissä jousien tuoma vastus toi lisähaasteita ja syvyyttä, kun toisissa liikkeissä laite antoi juuri sopivan tuen ja avustuksen, jotta liike oli mahdollista tehdä tasapainoisesti molempia kehon puolia aktivoiden. Selin makuulla ja istuen tehtävien liikkeiden lisäksi teimme harjoitteita seisten sekä nelinkontin asennossa.

Pääsimme harjoittelussamme flow-tilaan, kun kahden tunnin harjoittelu kului huomaamatta kuin ”siivillä”. Rennon ryhdikkäänä ja kehotietoisena suuntasimme ansaitusti ruokailemaan Oulun Amarilloon. Ruokailun lomassa ja paluumatkalla kertasimme yhteen päivän ajatuksia ja päällimmäiset tuntemukset laiteharjoittelusta olivat ”innostunut, keskittynyt, tasapainoinen, rauhoittunut ja itsensä ylittänyt olo”. Lämmin kiitos kaikille matkalle osallistuneille, ohjaajakollegoille Katjalle ja Tarjalle sekä kuljettajallemme Rikulle! Matkasta ja laiteharjoittelusta inspiroituneena uskon, että teemme jatkossakin yhteisiä Pilates-matkoja.