PilatesMinna

Minna Ruotsalainen
fysioterapeutti AMK, psykofyysinen fysioterapeutti
liikunnanohjaaja AMK, pilatesohjaaja ja joogaohjaaja

Liikunta ja urheilu on ollut aina merkittävä osa elämääni, niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Esikoisen syntymän jälkeen kilpaurheilu lentopallon parissa vaihtui rauhallisempiin liikuntamuotoihin. Raskauden myötä keho muuttui, vanhat urheiluvammat muistuttelivat itsestään ja aloin kaipaamaan hyvinvointia suorittamisen sijaan. Lopulta pilates ja jooga veivät minut mennessään. Molemmissa lajeissa oman kehon kuuntelu sekä fyysinen harjoittelu yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Säännöllisen harjoittelun myötä kehotietoisuus, lihastasapaino ja liikkuvuus ovat parantuneet ja kehon virheellisistä kuormitustiloista johtuvat kivut ovat vähentyneet merkittävästi. Koukuttavinta harjoittelusta tekee se, että lajit tarjoavat jatkuvasti uusia haasteita sekä oivalluksia omasta kehosta.

Pohjakoulutukseltani olen liikunnanohjaaja AMK (2005-2008) ja fysioterapeutti AMK (2017-2019). Olen työskennellyt liikunta-alan eri sektoreilla päätoimisesti yli 15 vuoden ajan erilaisissa ohjaus-, suunnittelu-, koordinointi- sekä projektitehtävissä. Pohjakoulutusten lisäksi ammatillista osaamistani syventävät liikuntalääketieteen opinnot (2017-2018) sekä monipuoliset liikunta-alan täydennyskoulutukset vuodesta 2005 alkaen mm. tanssiin, vesiliikuntaan, toiminnalliseen harjoitteluun sekä kuntosalivalmennukseen liittyen. Lantionpohjan fysioterapeutin työn, erkauma-koulutuksen sekä fysioterapiaopintojen opinnäytetyön myötä minulla on myös erityisosaamista raskaana olevien ja synnyttäneiden hyvinvointia ja toimintakykyä tukevasta harjoittelusta.

Ensimmäisen laajan pilatesohjaajakoulutuksen olen suorittanut vuosina 2016-2017 (FIHF 520h), jonka jälkeen hankin ensimmäisen Reformerin ja aloin opiskelemaan laitteella tapahtuvaa pilatesharjoittelua. Keväällä 2020 jatkoin pilatesmetodiin ja siihen kuuluvaan laitteistoon syventymistä Kati Pylkkäsen oppilaana. Säännöllisen harjoittelun myötä keväällä 2021 pääsin mukaan klassiseen pilatekseen pohjautuvaan Aitopilates-koulutukseen. Helmikuussa 2022 jatkoin opintoja Aitopilates Master- ohjelmassa. Pilateksen opiskelu jatkuu edelleen ja vuonna 2024 olen mukana 600 tuntisessa klassisessa Pilatesohjaajakoulutuksessa. Olen myös jäsenenä Suomen Pilates yhdistyksessä, joka ylläpitää rekisteriä riittävän laajan ja laadukkaan Suomessa ohjaajakoulutuksen saaneista Pilatesohjaajista. Rekisteriin pääset tutustumaan tästä  >>> .

Pilateksen lisäksi olen lisännyt osaamistani kokonaisvaltaiseen hathajoogaan, erilaisiin kehoterapia menetelmiin sekä erityisesti selän kuntoutukseen suunnattuun spiraalistabilaatiomenetelmään. Tammikuussa 2023 aloitin Psykofyysisen fysioterapian täydennyskoulutuksen (20 op) Karelia AMK:ssa. Päätoimisena Pilates studio ja fysioterapia-alan yrittäjänä olen toiminut tammikuusta 2020 alkaen.

Koen, että alan työkokemus, säännöllinen kouluttautuminen sekä oma urheilutausta ovat antaneet valmiuksia kohdata asiakkaiden erilaisia lähtökohtia ja tarpeita. Erityisesti pilates ja jooga sekä psykofyysisen fysioterapian opinnot ovat täydentäneet ideologiaani kehon ja mielen yhteydestä – haluan auttaa asiakkaita tuntemaan harjoittelun vaikutukset kokonaisvaltaisena hyvänä olona.

Lämpimästi tervetuloa ohjaukseen!

Yhteystiedot:

PilatesMinna Liikunta & Hyvinvointi
Kilpivirrantie 7, 2. krs 74120 Iisalmi
y-tunnus: 2797013-8
minna@pilatesminna.fi
p. 050 524 7999

   PilatesMinna Instagram


Yhteistyössä
Iisalmen Kuntoutus | LadyLine Iisalmi | Crossfit Iisalmi | Suomen Pilates Yhdistys

PilatesMinna yhteistyökumppanit 2020