Yksilöohjaus ja fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, äitiysfysioterapia sekä psykofyysinen fysioterapia toteutetaan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti yksittäisenä tapaamisena tai pidempänä jaksona. Fysioterapia aloitetaan oireita ja terveydentilaa kartoittavalla haastattelulla sekä alkututkimuksella. Tutkimuksen perusteella laaditaan yhdessä suunnitelma ja tavoitteet fysioterapian toteutuksesta. Lisäksi saat arvion tarvittavista fysioterapiakäynneistä sekä kuntoutuksen kestosta. Fysioterapiaprosessin toteutuksessa voidaan hyödyntää erilaisia menetelmiä. Paras lopputulos saavutetaan usein terapeuttisen harjoittelun, aktiivisen kotiharjoittelun ja manuaalisen hoidon yhdistelmällä. Kotiharjoittelun tueksi saat aina yksilölliset ohjeet ja niitä päivitetään fysioterapiaprosessin edetessä.

Terapeuttiseen harjoitteluun voidaan sisällyttää asiakkaan tarpeiden mukaan myös vartalon puolieroja tasapainottavaa PILATES (laite & matto) harjoittelua, erityisesti selän kuntoutukseen kehitettyä spiraalistabilaatio-menetelmää sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntoutusta ja lantionpohjalihasten erityisharjoittelua (lisätietoa sivun alaosassa). Fysioterapiajakson jälkeen tai sen rinnalla sinulla on myös mahdollisuus jatkaa ylläpitävää harjoittelua pilates studion pienryhmissä, joita ohjaa hoitojaksolla tutuksi tullut fysioterapeutti. Ryhmätuntien aikataulutietoihin pääset sivulta ilmoittaudu.

Hinnat

Hinnat 1:lle henkilölle
1 x 55 min 80 €

PILATES harjoittelun studiolla voi aloittaa myös duo- tai trio- ohjauksessa yhdessä ystävien kanssa!

Duo-ohjaus 2:lle henkilölle
1 x 55 min 60 €/hlö

Trio-ohjaus 3:lle henkilölle
1 x 55 min 45 €/hlö

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Hinnasto päivitetty 27.7.2023. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi.

Ajanvaraus

Minna Ruotsalainen minna@pilatesminna.fi tai p. 050 5247 999
Muistathan siirtää aikaasi, jos sairastut tai sinulla on jokin muu este. Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 50 % ohjauksen hinnasta.

Saapuminen studiolle

Pilates studion osoite on Kilpivirrantie 7, 2 krs. 74120 Iisalmi (kerrosta alempana kuin LadyLine). Pysäköinti nimettömille/vieraspaikoille Kilpivirrantien tai Teollisuuskadun puolelle. Pysäköintialueilla voi olla ruuhkaa, joten varaathan aikaa studiolle saapumiseen. Sisäänkäynti etupihan kierreportaiden tai sisäpihan hissillisen käynnin kautta, molemmista löytyvät opasteet studiolle. Saapuessasi studiolle huolehdithan hyvästä käsihygieniasta.

Lisätiedot PILATES (laite & matto) harjoittelusta: linkki

Spiraalistabilaatio liike- ja manuaaliterapia
Spiral Stabilization (SPS) on tsekkiläisen lääkärin Richard Smisekin 30:n vuoden tutkimustyöllä kehittämä kehonhallinta- ja liiketerapiamenetelmä. Menetelmässä kiinnitetään huomiota kehon kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin parannetaan myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa sekä saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelun myötä keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee, lihastasapaino sekä selän toiminnallisuus paranevat. Menetelmä sopii hyvin erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on myös erinomainen menetelmä skolioosin hoidossa. Useat urheilijat hyödyntävät menetelmää harjoittelussaan, koska spiraaliketjut tukevat luonnollista kävelyä, sitä kautta juoksun koordinaatiota sekä vartalon kiertoliikkeen hyödyntämistä voimantuotossa.

Henkilökohtaisessa ohjauksessa huomioidaan henkilökohtaiset tarpeet, analysoidaan ryhti sekä kehon kireydet ja heikkoudet. Liikeharjoittelu toteutetaan pääosin seisten tai polviseisonnassa. Tarvittaessa liikeharjoittelun lisänä tehdään manuaalista käsittelyä kireiden kehon alueiden rentouttamiseen sekä aktivointia heikoille lihasryhmille. Liikeharjoittelussa käytetään metodiin erikoisesti suunniteltuja vastuskuminauhoja. Nauha on mahdollista ostaa omaksi kotiharjoittelua varten, koska ohjauksessa saat yksilölliset sinulle sopivat kotiharjoitteluohjeet.  Parhaiden tulosten saavuttamiseksi omaharjoittelun tueksi suositellaan vähintään 5-10 kerran harjoitusjaksoa yksilöohjauksessa.

Suorien vatsalihasten erkauman tutkiminen ja erityisharjoitteet
Suorien vatsalihasten erkaantumiseen vaikuttavat raskauden aikaiset hormonaaliset muutokset ja kasvavan kohdun, mahdollisen ylipainon sekä raskaan urheilun aiheuttama mekaaninen rasitus vatsanseinämään. Venyneet rakenteet eivät tue keskivartaloa riittävästi, jolloin keskivartalon toiminta häiriintyy, asennon hallinta vaikeutuu ja epämiellyttävät oireet, kuten virtsankarkailu, vatsan pömpötys sekä alaselkäkivut ovat tyypillisiä. Erkauman tutkiminen tehdään manuaalisesti tutkimalla sidekudoksen jäntevyyttä, suorien vatsalihasten reunoja sekä mittaamalla niiden välissä olevaa tilaa kolmesta eri kohdasta. Mikäli erkauma todetaan, suositellaan pidempää ohjausjaksoa sekä laaditaan erityinen kotiharjoitusohjelma. Raskas fyysinen rasitus on suositeltavaa vasta, kun erkauma, sidekudoksen jäntevyys ja keskivartalon toimintakyky ovat palautuneet riittävästi.

Fysioterapeuttinen yksilöohjaus synnyttäneille
Yksilöohjaus sopii sinulle, joka haluat palauttaa kehosi ennen raskautta olleelle tasolle, pudottaa raskauskiloja turvallisesti imetystä tukevin keinoin sekä lisätä energiaa vauva-arkeesi! Voit osallistua ohjaukseen myös, jos synnytyksestäsi on kulunut pidemmän aikaa tai tarvitset tukea elämäntapamuutokseen. Ohjauksissa huomioidaan sinun yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Synnytyksen jälkeen keskitytään kehon luonnollista palautumista tukevaan liikkeeseen, oikeanlaisiin syviä lihaksia aktivoiviin harjoitteisiin sekä sidekudoksen palautumiseen vaikuttavaan ravitsemukseen. Lisäksi kiinnitämme huomioita mahdolliseen suorien vatsalihasten erkaumaan sekä lantiopohjan toimintahäiriöihin pilates- ja spiraalistabilaatio menetelmiä hyödyntäen. Harjoittelun edetessä kestävyys-, lihaskunto- sekä liikkuvuusharjoittelun intensiteettiä nostetaan vaiheittain yksilöllisten valmiuksien mukaan.

Fysioterapeuttinen yksilöohjaus raskaana oleville
Yksilöohjaus sopii sinulle, joka haluat huolehtia itsestäsi ja tulevasta lapsestasi, ennaltaehkäistä raskausajan vaivoja sekä edistää synnytyksen jälkeistä palautumista oikeanlaisen liikunnan ja ravitsemuksen keinoin. Ohjauksissa huomioidaan raskauden aiheuttamat kehon muutokset sekä liikuntaan ja ravitsemukseen liittyvät erityispiirteet. Ohjauksessa keskitytään äidin ja vauvan hyvinvointiin, raskauteen sopiviin liikuntamuotoihin sekä raskausajan diabetesta ennaltaehkäisevään/huomioivaan ruokavalioon. Liikuntaharjoittelussa huomioidaan raskauden aiheuttamat syke- ja asentomuutokset, lantionpohja- ja syvälihasharjoittelu sekä kireiden ylikuormittuneiden lihasten rentouttaminen mm. spiraalistabilaatio-menetelmää hyödyntäen. Synnytykseen valmistautumista edistetään sopivilla pilates- ja jooga-harjoitteilla.