Kurssit ja viikkotunnit

Viikkotunnit

PILATES laite & matto
PILATES (laite & matto) viikkotunnit sopivat aiemmin harrastaneilla ja PILATES (laite & matto) starttikurssin käyneille (lisätiedot starttikurssista sivun alaosassa). Viikkotunneilla harjoitellaan Reformereilla sekä klassisilla matoilla. Pidempään harrastaneet harjoittelevat tunneilla myös muilla studion pilateslaitteilla, joita ovat Spine Corrector, Cadillac, Wunda Chair, Ped-o-pull, Arm Chair ja Ladder Barrel. PILATES (laite & matto) harjoittelusta pääset lukemaan lisää tästä: laitepilates

PILATES laite & matto tunneilla keskitytään keskivartalon syvän ydintuen ja hartiarenkaan vahvistamiseen, kehon toiminnallisen voiman, liikkuvuuden ja kehontuntemuksen lisäämiseen. Laitteiden monipuoliset ominaisuudet, kuten jousivastukset ja Reformerin liikkuva kelkka tarjoavat myös tehokkaan tavan tasapainottaa vartalon puolieroja. Riittävän liikkuvuuden ja keskivartalon tuen myötä harjoittelussa edetään harjoittelijan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Parhaimmillaan tunnit ovatkin koko kehoa haastavia hikitreenejä! Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat.

PilatesHealth ja YogaHealth

PilatesHealth- ja YogaHealth viikkotunneille voi osallistua milloin tahansa ilman starttikurssin käymistä. Tunnit sopivat kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Tunneilla keskitytään kehon syvälihasten vahvistamiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen, selän hyvinvointiin, niskahartiaseudun terveyteen ja hengitykseen. Näillä tunneilla tarkastelemme myös entistä enemmän vireystilaa ja opit keinoja, kuinka hermostoa voidaan tarpeen mukaan rauhoittaa tai aktivoida. Harjoittelussa hyödynnetään erilaisia pienvälineitä, kuten pilatesrengasta ja -palloa, rullaa, kuminauhaa, painopalloja ja joogatiiltä. Varaa mukaan oma jumppa-alusta, pieni pyyhe ja sukat.

Kurssit

PILATES (laite & matto) starttikurssi 3 x 55 min
PILATES (laite & matto) starttikurssilla 3 x 55 min tutustutaan Reformer pilateslaitteella sekä klassisella pilatesmatolla (nahkaverhoilu, käsikahvat, jalkaremmi) tapahtuvaan Pilateksen perusharjoitukseen, jossa keskitytään keskivartalon syvän ydintuen ja hartiarenkaan vahvistamiseen, kehon toiminnallisen voiman, liikkuvuuden sekä kehontuntemuksen lisäämiseen. Laitteiden monipuoliset ominaisuudet, kuten jousivastukset ja Reformerin liikkuva kelkka tarjoavat myös tehokkaan tavan tasapainottaa vartalon puolieroja. Kurssilta saat harjoitusohjelman sinulle sopivista harjoitteista, joiden opettelua pääset jatkamaan ja syventämään PILATES (laite & matto) viikkotunneilla. Varaa starttikurssille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat. Liukuestesukkia on ostettavissa myös studiolta (hinnat 20e/25e). Kurssi sopii aloittelijoille sekä kertauskurssiksi aiemmin harrastaneille, jos harjoittelusta on kulunut pidempi aika tai et ole aiemmin harrastanut pilatesta PilatesMinnan studiolla.

Mammapilates-kurssi 8 x 55 min
Mammapilates-kurssilla 8 x 55 min keskitytään raskauden ja synnytyksen muuttaman kehon tarpeisiin, vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen sekä lantionpohjan lihasten vahvistamiseen turvallisesti pilateksen ja fysioterapian erityisharjoitteita sekä pienvälineitä hyödyntäen. Raskaus ja synnytys aiheuttavat naisen kehoon rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, joiden seurauksena voi esiintyä erilaisia oireita, kuten virtsankarkailua, vatsan pömpötystä sekä alaselkäkipuja. Tämän vuoksi ohjauksessa käytetyt menetelmät pohjautuvat uusimpaan tutkimustietoon synnytyksen jälkeen tapahtuvasta keskivartaloharjoittelusta. Kurssille voi osallistua synnytyksen jälkeen oman voinnin mukaan, aiempaa osaamista ei pilatesharjoittelusta tarvitse olla. Synnytyksestä palautuminen on yksilöllistä, joten harjoitteita tehdään osallistujien yksilölliset tarpeet huomioiden. Lapset 0-9 kk ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tunneille. Varaa kurssille mukaan joustava liikuntavaatetus, sukat sekä lapselle alusta/kaukalo.

PILATES workshopit

PILATES laite & matto workshopit ovat suunnattu viikkotunneilla säännöllisesti harjoitteleville. Kaikissa workshopeissa syvennytään workshopin teemaan teorian ja käytännön kautta, päivitetään omaa klassisen pilatesmetodin mukaista harjoitusohjelmaa ja opetellaan uusia liikkeitä koko studion laitteistolla.

KESKIVARTALO & SELKÄ
Workshop on suunnattu PILATES (laite & matto) viikkotunneilla harjoitteleville, jotka ovat kiinnostuneita syventämään omaa harjoitustaan ja lisäämään tietoisuuttaan, kuinka erityisesti alavatsan ja lanneselän toiminnallisuutta (voima, hallinta, liikkuvuus) voidaan parantaa pilateksen keinoin. Kun keskivartalon toiminallisuus paranee, siirryt huomaamatta pilateksessa eteenpäin mm. pään yli tehtäviin harjoitteisiin. Samalla huomaat uudenlaisen voiman keskivartalossa ja parantuneen liikkuvuuden selkärangassa!

LANTIO & LONKAT
Workshop on suunnattu PILATES (laite & matto) viikkotunneilla harjoitteleville, jotka ovat kiinnostuneita syventämään omaa harjoitustaan ja lisäämään tietoisuuttaan, kuinka lantion alueen ja lonkkien epätasapainoa (voima, hallinta, liikkuvuus) voidaan parantaa pilateksen keinoin. Workshopin jälkeen tiedät varmasti mistä pakaralihakset löytyvät sekä mihin sinun on hyvä kiinnittää huomioita jatkossa!

HARTIARENGAS
Workshop on suunnattu PILATES (laite & matto) viikkotunneilla harjoitteleville, jotka ovat kiinnostuneita syventämään omaa harjoitustaan ja lisäämään tietoisuuttaan, kuinka hartiarenkaan lihasepätasapainoa (voima, hallinta, liikkuvuus) voidaan parantaa pilateksen keinoin. Tämän workshopin aikana kasvat huomaamatta pituutta, löydät ”sisäisen hymyn” ja tulet löytämään tuntuman selkälihaksiin niin taaksetaivutuksissa kuin punnerruksissakin!

PILATES CLASSIC treeniryhmä

Treeniryhmä on suunnattu sinulle, joka haluat asettaa PILATES harjoittelullesi selkeän tavoitteen, haluat kehittyä ja olet valmis oppimaan klassista pilates metodia laajemmin. Edellytyksenä osallistumiselle on, että harjoittelet pilatesta säännöllisesti viikkotunneilla ja/tai duo-/yksilöohjauksessa, hallitset hyvin oman Reformer- ja mattoharjoituksen sekä olet harjoitellut myös studion muulla laitteistolla ja osallistunut workshopeihin.

Klassinen pilates metodi tarkoittaa kokonaisvaltaista liikkumista studiolla, jossa on metodiin suunniteltu monipuolinen laitteisto. Erilaisia liikkeitä on yli 500. Treeniryhmässä opit käyttämään koko studion laitteistoa ja valitsemaan juuri sinun tavoitteeseesi tai päivän tarpeeseen sopivat liikkeet. Mikä parasta pääset jakamaan kokemuksia ja oivaltamaan uutta yhdessä treenikavereiden kanssa!

Tuntivaraukset sivulta: ilmoittaudu >>>