Kurssit ja viikkotunnit

Viikkotunnit

PilatesHealth
PilatesHealth viikkotunneilla liikutaan matoilla ja harjoittelussa käytetään erilaisia pienvälineitä, palloja, pilatesrengasta, kuminauhaa ja rullaa. Harjoitteilla vahvistetaan vartalon syviä tukilihaksia, kehitetään kehon toiminnallista voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehontuntemusta ja koordinaatiokykyä. Riittävän liikkuvuuden ja keskivartalon tuen myötä harjoittelussa edetään haastavampiin klassisen mattopilateksen liikkeisiin harjoittelijan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tunti sopii aloittelijoille ja aiemmin mattopilatesta harrastaneille. Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä sukat. Viikkotunnit varataan ja maksetaan varausjärjestelmän kautta. Ryhmätuntihinnat: 1 x kortti 18 e, 8 x kortti 120 e.

Spiraalistabilaatio
Spiraalistabilaatio (SPS) viikkotunneilla kiinnitetään huomiota kehon kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin parannetaan myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa sekä saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelun myötä keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee, lihastasapaino sekä selän toiminnallisuus paranevat. Harjoittelussa käytetään erityisiä SPS menetelmään suunniteltuja vastusnauhoja. Menetelmä sopii hyvin erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on myös erinomainen menetelmä skolioosin hoidossa. Useat urheilijat hyödyntävät menetelmää harjoittelussaan, koska spiraaliketjut tukevat luonnollista kävelyä, sitä kautta juoksun koordinaatiota sekä vartalon kiertoliikkeen hyödyntämistä voimantuotossa. Viikkotunneille voi osallistua ilman aiempaa kokemusta spiraalistabilaatiosta. Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe ja sukat. Viikkotunnit varataan ja maksetaan varausjärjestelmän kautta. Ryhmätuntihinnat: 1 x kortti 18 e, 8 x kortti 120 e.

YogaHealth
YogaHealth on lempeää hathajoogaa, joka sopii kaikenikäisille ja- kuntoisille, eikä aiempaa kokemusta joogasta tarvita. Joogatunnilla tehdään kehoa avaavia ja vahvistavia liikkeitä rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen ja hengitystä aistien. Lempeä jooga hellii selkärankaa, parantaa ryhtiä, lisää joustavuutta ja aktivoi kehon syviä tukilihaksia. Hengitys ja kehotietoinen liike johdattaa mieltä rauhoittumaan ja olo kehossa on tunnin jälkeen joustava ja rentoutunut. Varaa tunnille mukaan joustava ja lämmin liikuntavaatetus, pieni pyyhe ja villasukat. Viikkotunnit varataan ja maksetaan varausjärjestelmän kautta. Ryhmätuntihinnat: 1 x kortti 18 e, 8 x kortti 120 e.

PILATES (laite & matto)
PILATES (laite & matto) viikkotunneilla harjoitellaan Reformereilla sekä klassisilla matoilla pienryhmässä. Pidempään harrastaneet harjoittelevat tunneilla myös muilla studion pilateslaitteilla, kuten Spine Correctoreilla, Cadillaceilla sekä Wunda Chairilla. Harjoittelussa keskitytään keskivartalon syvän ydintuen ja hartiarenkaan vahvistamiseen, kehon toiminnallisen voiman, liikkuvuuden ja kehontuntemuksen lisäämiseen. Laitteiden monipuoliset ominaisuudet, kuten jousivastukset ja Reformerin liikkuva kelkka tarjoavat myös tehokkaan tavan tasapainottaa vartalon puolieroja. Riittävän liikkuvuuden ja keskivartalon tuen myötä harjoittelussa edetään haastavampiin liikkeisiin harjoittelijan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Parhaimmillaan tunnit ovatkin koko kehoa haastavia hikitreenejä! Tunti sopii laitepilatesta aiemmin harrastaneilla ja PILATES (laite & matto) starttikurssin käyneille. Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat. Viikkotunnit varataan ja maksetaan varausjärjestelmän kautta. Pienryhmätuntien hinnat: 1 x kortti 38 e, 8 x kortti 280 e. PILATES (laite & matto) harjoittelusta tästä: laitepilates

Kurssit

PILATES (laite & matto) starttikurssi 3 x 55 min
PILATES (laite & matto) starttikurssilla 3 x 55 min tutustutaan Reformer pilateslaitteella sekä klassisella pilatesmatolla (nahkaverhoilu, käsikahvat, jalkaremmi) tapahtuvaan Pilateksen perusharjoitukseen, jossa keskitytään keskivartalon syvän ydintuen ja hartiarenkaan vahvistamiseen, kehon toiminnallisen voiman, liikkuvuuden sekä kehontuntemuksen lisäämiseen. Laitteiden monipuoliset ominaisuudet, kuten jousivastukset ja Reformerin liikkuva kelkka tarjoavat myös tehokkaan tavan tasapainottaa vartalon puolieroja. Kurssilta saat harjoitusohjelman sinulle sopivista harjoitteista, joiden opettelua pääset jatkamaan ja syventämään PILATES (laite & matto) viikkotunneilla. Varaa starttikurssille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat. Kurssimaksu 115e, joka maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla. Liukuestesukkia on ostettavissa myös studiolta (hinnat 20e/25e). Kurssi sopii aloittelijoille sekä kertauskurssiksi aiemmin harrastaneille, jos harjoittelusta on kulunut pidempi aika tai et ole aiemmin harrastanut pilatesta PilatesMinnan studiolla.

Mammapilates-kurssi 8 x 55 min
Mammapilates-kurssilla 8 x 55 min keskitytään raskauden ja synnytyksen muuttaman kehon tarpeisiin, vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen sekä lantionpohjan lihasten vahvistamiseen turvallisesti pilateksen ja fysioterapian erityisharjoitteita sekä pienvälineitä hyödyntäen. Raskaus ja synnytys aiheuttavat naisen kehoon rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, joiden seurauksena voi esiintyä erilaisia oireita, kuten virtsankarkailua, vatsan pömpötystä sekä alaselkäkipuja. Tämän vuoksi ohjauksessa käytetyt menetelmät pohjautuvat uusimpaan tutkimustietoon synnytyksen jälkeen tapahtuvasta keskivartaloharjoittelusta. Kurssille voi osallistua synnytyksen jälkeen oman voinnin mukaan, aiempaa osaamista ei pilatesharjoittelusta tarvitse olla. Synnytyksestä palautuminen on yksilöllistä, joten harjoitteita tehdään osallistujien yksilölliset tarpeet huomioiden. Lapset 0-9 kk ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tunneille. Varaa kurssille mukaan joustava liikuntavaatetus, sukat sekä lapselle alusta/kaukalo. Kurssimaksu 120 e, joka maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla.

Workshopit

PILATES (laite & matto) workshop (aiemmin harrastaneille)
PILATES (laite & matto) workshopissa syvennetään omaa Reformer/klassista mattoharjoitusta. Liikkuvan osuuden jälkeen harjoitellaan oman kehon tarveliikkeitä koko studion laitteistoa Reformeria, mattoa, Cadillacia, Spine Correctoria ja Wunda Chairia hyödyntäen. Näitä workshopissa opituja harjoitteita pääset opettelemaan lisää ja syventämään PILATES (laite & matto) viikkotunneilla. Workshop sopii niille, jotka hallitsevat Reformer laitepilates sekä klassisen mattopilatesharjoituksen. Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat. Kurssimaksu maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla.

Mattopilates & lantionpohja workshop (sopii kaikille)
Lantionpohjan lihakset ovat keskivartalon kivijalka. Oikein toimiessaan nämä lihakset ovat tiiviissä yhteydessä syviin vatsa- ja selkälihaksiin ja yhdessä ne kannattelevat sisäelimiä sekä tukevat selkää. Lantionpohjalihaksilla onkin erityinen tehtävä niin liikuntaa harrastajien kuin aktiiviurheilijoidenkin kehonhallinnassa. Paljon liikkuvilla voi esiintyä lantionpohjan heikkoutta, mutta myös yliaktiivisuutta, jota kovat ponnistukset ja iskuja sisältävä rasitus aiheuttavat. Workshop on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut syvien lihasten ja lantionpohjan toiminnan vaikutuksista liikkumiseesi. Workshopissa saat käytännön harjoitteita lantionpohjan oikeaoppiseen harjoitteluun sekä keinoja, kuinka yhdistät ne osaksi arkeasi ja muuta liikuntaasi. Lisäksi opit rentouttamaan lantionpohjaa ja vähentämään sen vääränlaista kuormitusta. Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä sukat. Kurssimaksu maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla.

Spiraalistabilaatio & terve selkä workshop (sopii kaikille)
Workshopissa tutustutaan Spiral Stabilization (SPS) on tsekkiläisen lääkärin Richard Smisekin 30:n vuoden tutkimustyöllä kehittämään kehonhallinta- ja liiketerapiamenetelmään. Menetelmässä kiinnitetään huomiota kehon kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin parannetaan myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa sekä saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelun myötä keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee, lihastasapaino sekä selän toiminnallisuus paranevat. Menetelmä sopii hyvin erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on myös erinomainen menetelmä skolioosin hoidossa. Useat urheilijat hyödyntävät menetelmää harjoittelussaan, koska spiraaliketjut tukevat luonnollista kävelyä, sitä kautta juoksun koordinaatiota sekä vartalon kiertoliikkeen hyödyntämistä voimantuotossa. Varaa tunnille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat. Kurssimaksu maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla.

Hathajooga workshop (sopii kaikille)
Workshopissa syvennytään klassisen hathajoogan muotoihin, joita ovat asanat eli kehon liikkeet, niiden virtaus ja hengitys, keskittyminen, kehotietoisuus, rentoutuminen ja positiivinen ajattelu. Workshopin teema voi olla esim. selkärangan, hartiaseudun ja lonkkien liikkuvuus tai syvärentoutus ja visualisointi. Workshop alkaa lyhyellä alkurentoutuksella, jonka jälkeen siirrytään kehoa lämmittäviin liikkeisiin. Lämmittelyn jälkeen asanoissa viipyillään hieman pidemmän aikaa. Tunti päättyy rentoutumishetkeen, joten varaathan tunnille mukaan lämmintä vaatetta, oman peitteen ja sukat. Kurssimaksu maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla

Tuntivaraukset sivulta: ilmoittaudu >>>