Suosittu Pilates viikonloppu tulee taas!

Lämpimästi tervetuloa Pilates viikonloppuun 23.-25.9.2022 Iisalmeen PilatesMinnan studiolle os. Kilpivirrantie 7, 2. krs. Viikonlopun aikana järjestetään erilaisia starttikursseja ja workshopeja alla olevan aikataulun mukaan. Lisäksi tarjoamme teetä, hedelmiä ja pientä purtavaa. Voit osallistua viikonlopun aikana yhteen tai useampaan tapahtumaan.

Ilmoittautuminen sähköpostilla: minna@pilatesminna.fi tai varausjärjestelmän kautta: www.varaaheti.fi/pilatesminna kohdasta ”starttikurssit ja workshopit”. Maksu suoritetaan workshopin alkaessa studiolla pankkikortilla tai liikuntaeduilla (epassi, edenred, smartum, eazybreak).

PILATES (laite & matto) starttikurssi 3 x 55 min (sopii kaikille) TÄYNNÄ

Pe 23.9. klo 16.30-17.25

La 24.9. klo 16.30-17.25

Su 25.9. klo 16.30-17.25

Hinta: 105 €

Ryhmäkoko: 5 hlöä

PILATES (laite & matto) starttikurssilla 3 x 55 min tutustutaan Reformer laitteella sekä klassisella matolla tapahtuvaan Pilateksen perusharjoitukseen, jolla vahvistetaan kehoa kokonaisvaltaisesti ja lisätään liikkuvuutta. Kurssilta saat liikelistan perusharjoitteista, joiden opettelua pääset jatkamaan ja syventämään PILATES (laite & matto) tai mattopilates viikkotunneilla. Kurssi sopii aloittelijoille ja niille, joiden aiemmasta laitepilatesharjoittelusta on kulunut pidempi aika. Varaa starttikurssille mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä liukuestesukat.

Mattopilates & lantionpohja workshop (sopii kaikille)

Lauantaina 24.9. klo 11.00-12.30

Hinta: 35 e

Workshop on suunnattu kaiken ikäisille ja kuntoisille, jotka ovat kiinnostuneita syvien lihasten ja lantionpohjan toiminnan vaikutuksista omaan liikkumiseen ja toimintakykyyn arjessa.

Workshopissa saat käytännön harjoitteita lantionpohjan oikeaoppiseen harjoitteluun sekä keinoja, kuinka yhdistät ne osaksi arkeasi ja muuta liikuntaasi. Lisäksi opit rentouttamaan lantionpohjaa ja vähentämään sen vääränlaista kuormitusta. Workshopin jälkeen harjoittelua on mahdollista jatkaa mattopilates viikkotunneilla.

Lantionpohjan lihakset ovat keskivartalon kivijalka. Oikein toimiessaan nämä lihakset ovat tiiviissä yhteydessä syviin vatsa- ja selkälihaksiin ja yhdessä ne kannattelevat sisäelimiä sekä tukevat selkää. Lantionpohjalihaksilla onkin erityinen tehtävä niin liikuntaa harrastajien kuin aktiiviurheilijoidenkin kehonhallinnassa. Paljon liikkuvilla voi esiintyä lantionpohjan heikkoutta, mutta myös yliaktiivisuutta, jota kovat ponnistukset ja iskuja sisältävä rasitus aiheuttavat. Varaa mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä sukat. 

PILATES (laite & matto) Workshop A (aiemmin laitepilatesta harrastaneille) 1 paikka vapaana

Lauantaina 24.9. klo 13.30-15.30

Workshopin hinta: 70 €

Workshop toimii erinomaisena tilaisuutena syventää omaa PILATES (laite & matto) harjoittelua. Workshop sopii aiemmin laitepilatesta harrastaneille. Workshopissa teemme Reformer tai klassisen mattoharjoituksen, jonka jälkeen harjoitellaan oman kehon tarveliikkeitä koko studion laitteistoa (cadillac, wunda chair, spine corrector, reformer, matto ja seinä) hyödyntäen. Näitä harjoitteita pääset opettelemaan lisää ja syventämään workshopin jälkeen PILATES (laite & matto) viikkotunneilla.

Spiraalistabilaatio & terve selkä workshop (sopii kaikille)

Sunnuntaina 25.9. klo 11.00-12.30

Workshopin hinta: 35 €

Workshop on suunnattu kaiken ikäisille ja kuntoisille, jotka ovat kiinnostuneet selän hyvinvoinnista, keskivartalon vahvistamisesta ja niska-hartiaseudun terveydestä.

Workshopissa tutustutaan Spiral Stabilization (SPS) on tsekkiläisen lääkärin Richard Smisekin 30:n vuoden tutkimustyöllä kehittämään kehonhallinta- ja liiketerapiamenetelmään. Menetelmässä kiinnitetään huomiota kehon kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin parannetaan myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa sekä saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa.

Harjoittelua on mahdollista jatkaa spiraalistabilaatio viikkotunneilla. Säännöllisen harjoittelun myötä keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee, lihastasapaino sekä selän toiminnallisuus paranevat.

Menetelmä sopii hyvin erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on myös erinomainen menetelmä skolioosin hoidossa. Useat urheilijat hyödyntävät menetelmää harjoittelussaan, koska spiraaliketjut tukevat luonnollista kävelyä, sitä kautta juoksun koordinaatiota sekä vartalon kiertoliikkeen hyödyntämistä voimantuotossa. Varaa mukaan joustava liikuntavaatetus, pieni pyyhe sekä sukat.

PILATES (laite & matto) Workshop B (aiemmin laitepilatesta harrastaneille) TÄYNNÄ

Sunnuntaina 25.9. klo 13.30-15.30

Workshopin hinta: 70 €

Workshop toimii erinomaisena tilaisuutena syventää omaa PILATES (laite & matto) harjoittelua. Workshop sopii aiemmin laitepilatesta harrastaneille. Workshopissa teemme Reformer tai klassisen mattoharjoituksen, jonka jälkeen harjoitellaan oman kehon tarveliikkeitä koko studion laitteistoa (cadillac, wunda chair, spine corrector, reformer, matto ja seinä) hyödyntäen. Näitä harjoitteita pääset opettelemaan lisää ja syventämään workshopin jälkeen PILATES (laite & matto) viikkotunneilla.

Lisätiedot:
minna@pilatesminna.fi
p. 050 5247999