Starttikurssit ja workshopit heinäkuussa

Starttikursseilla ja workshopeissa pääset tutustumaan laitepilatekseen, spiraalistabilaatioon, mattopilateksen alkeisiin sekä lantionpohjalihasten oikeanlaiseen harjoitteluun ilman pidempää sitoutumista.  Startit antavat myös hyvän pohjan jatkaa harjoittelua pidemmillä kursseilla. Lajeja pidempään harrastaneet ovat myös tervetulleita kertaamaan perusperiaatteita

LAITEPILATES STARTTI 1 (täynnä)
Maanantaina 6.7. klo 18.45-20.00
Hinta: 35 €/hlö

LAITEPILATES STARTTI 2 UUSI
Tiistaina 14.7. klo 16.30-17.45
Ryhmäkoko 3 henkilöä
Hinta: 35 €/hlö

Laitepilates toteutetaan 3 henkilön pienryhmässä Reformer-pilateslaitteilla. Jousivastukset ja liikkuva kelkka tarjoavat tehokkaan tavan tasapainottaa vartalon puolieroja, vahvistaa keskivartaloa, hartiarenkaan aluetta, koko kehon toiminnallista voimaa, liikkuvuutta sekä kehon hallintaa. Harjoitteita tehdään vuoroin selin, istuen, polvillaan ja jopa seisten. Laitteen monipuoliset ominaisuudet ja henkilökohtainen ohjaus mahdollistavat yksilöllisten tarpeiden huomioimisen sekä kehotietoisen harjoittelun.

SPIRAALISTABILAATIO STARTTI
Maanantaina 13.7. klo 17.30-19.00
Hinta: 25 €/hlö

Spiral Stabilization (SPS) on tsekkiläisen lääkärin Richard Smisekin 30:n vuoden tutkimustyöllä kehittämä kehonhallinta- ja liiketerapiamenetelmä. Menetelmässä kiinnitetään huomiota kehon kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin parannetaan myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa sekä saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Harjoittelun myötä keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee, lihastasapaino sekä selän toiminnallisuus paranevat. Menetelmä sopii hyvin erilaisten selkä- ja niskahartia kipujen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Se on myös erinomainen menetelmä skolioosin hoidossa. Useat urheilijat hyödyntävät menetelmää harjoittelussaan, koska spiraaliketjut tukevat luonnollista kävelyä, sitä kautta juoksun koordinaatiota sekä vartalon kiertoliikkeen hyödyntämistä voimantuotossa.

MATTOPILATES STARTTI
Maanantaina 20.7. klo 17.30-19.00
Hinta: 25€/hlö

Mattopilates on harjoittelua, jossa yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelinharjoittelusta. Harjoittelun pohjana ovat Joseph Pilateksen kuusi periaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus (flow) ja hallittu hengittäminen. Säännöllinen harjoittelu vahvistaa vartalon syviä tukilihaksia ja lantionpohjaa, kehittää kehon toiminnallista voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehontuntemusta ja koordinaatiokykyä. Kehontuntemuksen ja keskivartalon oikeaoppisen tuen parantuessa harjoittelun vaikutukset näkyvät niin arjessa kuin vaativissa liikuntasuorituksissakin. Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka sopii sekä naisille että miehille, aloittelijoista urheilijoihin.

LIIKKUJAN LANTIONPOHJA WORKSHOP
Maanantaina 27.7. klo 17.30-19.00
Hinta: 25 €/hlö

Lantionpohjan lihakset ovat keskivartalon kivijalka. Oikein toimiessaan nämä lihakset ovat tiiviissä yhteydessä syviin vatsa- ja selkälihaksiin ja yhdessä ne kannattelevat sisäelimiä sekä tukevat selkää. Lantionpohjalihaksilla onkin erityinen tehtävä niin liikuntaa harrastajien kuin aktiiviurheilijoidenkin kehonhallinnassa. Paljon liikkuvilla voi esiintyä lantionpohjan heikkoutta, mutta myös yliaktiivisuutta, jota kovat ponnistukset ja iskuja sisältävä rasitus aiheuttavat. Workshop on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut syvien lihasten ja lantionpohjan toiminnan vaikutuksista harjoitteluusi. Workshopissa saat käytännön harjoitteita lantionpohjan oikeaoppiseen harjoitteluun sekä keinoja, kuinka yhdistät ne osaksi arkeasi ja muuta liikuntaasi. Lisäksi opit rentouttamaan lantionpohjaa ja vähentämään sen vääränlaista kuormitusta. 

Ilmoittautuminen: www.pilatesminna.fi/ilmoittaudu

Lisätiedot: minna@pilatesminna.fi tai p. 050 5247999