Ylä-Savon Jooga ry:n Joogalauantai 26.10.2019

Kehossa on lukuisia erilaisia faskia-linjoja. Ylä-Savon Jooga ry:n päivässä havainnollistin niistä yleisimpiä (taka-, etu-, sivu- ja spiraalilinjaa) kuminauhan avulla. Nämä linjat synkronoituivat niin joogan dynaamisiin liikkeisiin kuin pidempiin asanoihinkin.

Sivulinja
Takalinja

Selän neutraaliasento on yksi tärkeimmistä asennoista, kun halutaan aktivoida kehon syvälihaksia. Joustomitta on hyvä välineeksi havainnollistaa neutraalia asentoa sekä selkärangan eri liikesuuntia.

Selän neutraaliasento

Iltapäivän aikana keskityimme lantion alueen hyvinvointiin. Joogaharjoitteet tukivat lantionpohjan lihasten tunnistamista ja rentouttamista. Lisäksi kiinnitimme huomiota lonkan alueen “kiertäjäkalvosin” lihasten merkitykseen, niiden voimaan ja riittävään elastisuuteen.

Nämä näkökulmat sekä parasympaattista hermostoa aktivoivat harjoitteet ovat mukana myös 6.-7.12. Pilates & Jooga intensiivilomalla Spa Hotel Runnilla. Kiitos Joogalauantaihin osallistuneille ja lämpimästi tervetuloa mukaan Runnille 🙏

Joogalauntaihin osallistui 24 lempeää liikkujaa. Päivän päätteeksi saimme napattua kuvan hieman pienemmällä porukalla 🙂